Göran Fältgren

Här presenterar kultur- och utbildningsnämndens ordförande sig själv.
Göran Fältgren

Mitt namn är Göran Fältgren och jag bor i Väversunda nära Ombergsliden. När jag inte håller på med politik hjälper jag småföretag med ekonomi, administration och personalfrågor. Jag är mån om att hålla mig i form och gillar att sjunga i kör (bl a Östgöta Kammarkör på Linköpings universitet).

På universitetet har jag pluggat språk, historia och journalistik. Under 20 år jobbade jag i databranschen i Göteborg, först som programmerare och sedan som projektledare med eget personalansvar. Alla dessa varierande erfarenheter tror jag gör mig till en eftertänksam politiker.

Jag blev politiskt engagerad för att jag kände att det fick vara slut på att sitta hemma och gnälla. Socialdemokraterna står för en människosyn som jag tror på. Ett ojämlikt samhälle är inte hälsosamt. Brottslighet, rofferi, hot och hat ökar i ett sådant samhälle. Klimatutmaningarna kommer i skymundan. Kan vi minska klyftorna kan vi också komma åt klimathotet. Som politiker vill jag gärna söka kunskap och insikt för att kunna hitta lösningar. Samverkan är viktigt.

facebook Twitter Email